Winkelochtend voor ouderen en mensen met een beperking

Persbericht
30 oktober 2018

Alweer voor de 18e keer wordt in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof een speciale winkelochtend georganiseerd voor ouderen en mensen met beperking.
De winkelochtend wordt gehouden op woensdag 7 november van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Ouderen en mensen met een beperking krijgen ook dit jaar weer wat lekkers aangeboden door de winkeliers van Winkelhof. Uiteraard is er ook muziek en entertainment. Onder andere het koor Young@Heart zorgt voor een feestelijke sfeer. Winkeliers hebben speciale aanbiedingen. Het Visser ’t Hooft Lyceum verkoopt weer marsepein en andere lekkernijen. Voor informatie op gebied van zorg, wonen, vrijetijdsbesteding en welzijn kunt u weer terecht bij de diverse informatiekramen van verschillende organisaties.
Leerlingen van de derde klassen van Visser ’t Hooft Lyceum Leiderdorp helpen tijdens de winkelochtend bezoekers die bijvoorbeeld rolstoelafhankelijk zijn door ze in het winkelcentrum rond te rijden. Zij doen dit in het kader van hun Maatschappelijke Stage. Leden van serviceclub Lions Leiderdorp begeleiden groepjes leerlingen bij het halen en brengen van mensen vanuit Leythenrode. Pluspuntvrijwilligers begeleiden leerlingen bij het halen en brengen van bewoners van de Ommedijk en zijn aanwezig in het Winkelhof als aanspreekpunt.

De Winkelochtend wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 1818 en Fonds Sluyterman van Loo.

Wilt u gebruik maken van begeleiding door een leerling in het Winkelhof, bijvoorbeeld om u te helpen bij het winkelen of om uw rolstoel te duwen? Of woont u in Leiderdorp en vindt u het prettig om door een vrijwilliger van Pluspunt gehaald en thuisgebracht te worden (u betaalt onkostenvergoeding aan de vrijwilliger)? Dan kunt u tot en met uiterlijk 5 november contact opnemen met Pluspunt (op werkdagen van 9 tot 12 uur via telefoonnummer 071-5413536 of info@pluspuntleiderdorp.nl.