Dag van de mantelzorg

Dag van de mantelzorg

Jaarlijks worden mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Door de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude wordt rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2017 een gezamenlijk programma geboden met verschillende activiteiten. Mantelzorgers uit deze vier gemeenten mogen kiezen aan welke activiteit(en) zij willen deelnemen. Bekijk ook de flyer.

  • In alle gemeenten worden dit najaar kunstwerken gemaakt door lokale kunstenaars om op een speciale manier de aandacht te vestigen op de mooie kant van mantelzorg.  Achter ieder kunstwerk zit een persoonlijk verhaal. In iedere gemeente zal onthulling hiervan bij de activiteit voor de dag van de mantelzorg plaatsvinden. Daarna worden ze tentoongesteld binnen die gemeente.
  • Oegstgeest trapt af op donderdag 9 november 2017 met een feestelijke high tea voor mantelzorgers.
  • In Leiderdorp wordt op vrijdag 10 november 2017 een lunch georganiseerd bij Sportcity Bowling, voorafgegaan door -naar keuze– een uurtje bowling of koffie met een verhaal.
  • Leiden zet het feest op 10 november voort en organiseert een feestavond met diner in Holiday Inn.
  • Zoeterwoude sluit de feestelijkheden met workshops voor de mantelzorger: bloemschikken, chocolade maken en een heerlijke handmassage.

Aanmelden kan vanaf 26 september; bij voorkeur via het digitaal aanmeldformulier op de website van Eva.

Wist u dat Pluspunt ook met regelmaat gezellige bijeenkomsten voor mantelzorgers organiseert?