Recreatie en cultuur

Recreatie PluspuntPluspunt organiseert diverse recreatieve bijeenkomsten en culturele activiteiten. Een leuke manier om anderen te ontmoeten en wat gezelligs te doen.

Behalve activiteiten die regelmatig terugkeren organiseert Pluspunt ook incidentele activiteiten. Informatie hierover vindt u terug in de agenda.


Lunchcafé
Een groep enthousiaste vrijwilligers verzorgt een heerlijke lunch bij Pluspunt. Een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten en bij te praten. Een aantal keer per jaar wordt naast de lunch ook een korte lezing of muzikaal intermezzo aangeboden.
Wanneer: iedere tweede dinsdag van de maand
Tijd: 12:00-14:00 uur
Locatie: bij Pluspunt
Aanmelden: ja, tot uiterlijk 12:00 uur de maandag vooraf: contact
Kosten: zie kostenoverzicht
Zie ook: Agenda

Creatieve clubs
Op de creatieve clubs gaat het, naast creatieve activiteiten, vooral om de gezelligheid en het onderlinge contact. In overleg met de deelnemers worden creatieve activiteiten aangeboden. Op de club bij Gading worden voornamelijk kaarten gemaakt. De club bij Pluspunt maakt verschillende dingen. Bij beide clubs zijn nieuwe bezoekers van harte welkom om een keer sfeer te komen proeven. U kunt ook bijvoorbeeld uw eigen handwerk mee te nemen om aan te werken. U betaalt per keer voor uw deelname.
Wanneer: donderdagochtend
Tijd: 9.30 – 11.30 uur
Locatie: bij Pluspunt en bij Gading.
Zie ook: Agenda
Informatie: contact
Kosten: zie kostenoverzicht
 

Klassieke muziekkring
Enthousiaste vrijwilligers laten u aan de hand van een wisselend thema iedere keer weer bijzondere klassieke muziekstukken horen en vertellen u over de achtergrond van de stukken. Aanmelden is niet nodig, loop vooral binnen.
Wanneer: Iedere eerste donderdag van de maand
Tijd: 14:00-15:30 uur
Locatie: bij Pluspunt
Aanmelden: niet nodig
Informatie: contact
Kosten: zie kostenoverzicht
Zie ook: Agenda

Koren en orkesten (koren zingen voor ouderen)
Dankzij Koren zingen voor ouderen, een project van Fonds 1818, kan Pluspunt u meerdere keren per jaar gratis een optreden van een koor of orkest aanbieden. Er wordt naar gestreefd uiteenlopende muziekgezelschappen uit te nodigen.
Wanneer: (in principe) zaterdag: Zie de agenda voor het eerstkomende optreden.
Tijd: (in principe) 14.30 tot ca. 16.15 uur
Locatie: bij Pluspunt
Aanmelden: niet nodig. Kaarten kunnen vanaf twee weken van te voren worden opgehaald bij Pluspunt.
Informatie: contact
Kosten: toegang gratis, u betaalt voor een consumptie.
Zie ook: Agenda

Museumclub
De museumclub bezoekt ongeveer 1 keer per maand (niet in juli en augustus), op woensdag of vrijdag, een museum. Dit kan gaan om de vaste collectie of een speciale tentoonstelling. Vaak wordt er na afloop gezamenlijk geluncht. Meestal wordt gereisd met het openbaar vervoer. De vrijwillige coördinatoren maken het programma en organiseren het museumbezoek.
De museumclub valt onder Pluspunt Actief / Samen op Pad
Informatie en aanmelden: contact
Kosten: kostenoverzicht

Excursieclub
Met de excursieclub gaat u iedere maand (niet in juli en augustus) een dag op stap. U bezoekt een kerk, een jaarmarkt, gaat met een gids een natuurgebied verkennen, maakt een stadswandeling, bezoekt een bijzondere expositie etc. Vaak wordt er gezamenlijk geluncht. Er wordt meestal gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. De vrijwillige coördinatoren maken het programma en organiseren de excursie.
De excursieclub valt onder Pluspunt Actief / Samen op Pad
Informatie en aanmelden: contact
Kosten: kostenoverzicht

Scootmobielclub
Heeft u een scootmobiel maar vindt u het niet prettig om er alleen op uit te gaan?
Van mei tot en met september rijdt de scootmobielclub een keer in de twee weken wisselend een korte of een lange tocht vanuit Pluspunt. De lange tochten zijn geschikt voor scootmobielen met een gemiddelde snelheid van 15 km per uur. De korte tochten zijn ook geschikt voor scootmobielen met een gemiddelde snelheid van 12 km per uur.  Er wordt onderweg gezellig samen koffie gedronken of geluncht. De tocht wordt begeleid door vrijwilligers. U komt dus nooit alleen met pech te staan.
De scootmobielclub valt onder Pluspunt Actief / Samen op Pad
Informatie en aanmelden: contact
Kosten: kostenoverzicht
Flyer: Scootmobielclub

Wandelclub
De Wandelclub maakt in de even weken afwisselend op dinsdag een korte (ca. 8 km) en op vrijdag een lange tocht (ca. 15 km). De korte wandelingen zijn in de periode april t/m oktober en de lange wandelingen gaan het hele jaar door. Als het startpunt buiten Leiderdorp ligt komt er een reis per auto of trein bij.
De wandelclub valt onder Pluspunt Actief / Samen op Pad

Fietsclub
De Fietsclub heeft in de periode april t/m oktober elke week een tocht, waarbij dagen en afstanden elkaar afwisselen: in de even weken op maandag korte tochten (25 km) en in oneven weken afwisselend op donderdag een middellange (35 km) en op dinsdag een lange (50 km) tocht.
De fietsclub valt onder Pluspunt Actief / Samen op Pad

Nordic Walkingclub
De Nordic Walkingclub maakt het gehele jaar, een keer per maand op donderdag-ochtend een tocht; soms in de buurt en soms wat verder weg, waardoor er een rit per openbaar vervoer of auto bijkomt. Inschrijven is alleen mogelijk wanneer u een volledige cursus Nordic Walking hebt gevolgd en in het bezit bent van eigen poles!
De Nordic Walkingclub valt onder Pluspunt Actief / Samen op Pad

Themabijeenkomsten
Pluspunt en BplusC en Pluspunt organiseren informatieve thema-ochtenden. Iedereen met belangstelling voor het onderwerp, jong en oud, is van harte welkom. Lees verder op de pagina Themabijeenkomsten.

Zomer Activiteiten
Elk jaarorganiseert Pluspunt in de zomermaanden een gevarieerd programma, met voor ieder wat wils: van muziek tot creatief en van lezingen tot excursies. Voor een terugblik lees verder op de pagina Zomer Activiteiten

Winkelochtend
Ieder jaar in november organiseert Pluspunt in samenwerking met Winkelhof en verpleeghuis Leythenrode de Winkelochtend in Winkelhof Leiderdorp.  Deze winkelochtend is speciaal bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking. Leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum verrichten  hand- en spandiensten en begeleiden mensen in een rolstoel. Meer informatie volgt in de maand september.

Incidentele activiteiten
Pluspunt organiseert met enige regelmaat, al dan niet in samenwerking met derden een speciale activiteit, bijvoorbeeld een boottocht of een bijzonder uitje. We houden u hierover op de hoogte via deze website, het activiteitenprogramma en de huis aan huiskranten.

Beschikbare folder: Recreatie