Tafeltje dekje

Tafeltje Dek Je bezorgt koelverse maaltijden bij ouderen en mensen met een beperking in Leiderdorp. U kunt voor een korte of lange periode gebruik maken van Tafeltje Dek Je.
Pluspunt werkt nauw samen met de Stichting Radius voor het leveren van Tafeltje Dek Je.

Koelverse maaltijden
De koelverse maaltijden kunt u klaarmaken door ze gedurende 7 á 8 minuten in de magnetron te verwarmen op de stand van 550 Watt. De koelverse maaltijden kunnen gedurende ± 10-14 dagen na levering in de koelkast worden bewaard bij 4º C. Ook worden vegetarische menu’s aangeboden. De maaltijden zijn afgestemd op ouderen en voldoen aan de “Richtlijnen Goede Voeding”.
 
Diepvriesmaaltijden
Naast koelverse maaltijden kunt u ook kiezen voor diepvriesmaaltijden. U dient dan 6 maaltijden per keer, of een veelvoud hiervan, te bestellen. Dit kan wekelijks maar bijvoorbeeld ook een keer per maand. Maaltijden worden op een vaste dag in de week bij u bezorgd.

Bezorging en bestellen
De maaltijden worden eenmaal per week op een vaste dag in een koelauto aan huis bezorgd door vrijwilligers. U vult wekelijks een bestellijst in. Deze lijst levert u in bij de vrijwilliger die de maaltijd bezorgt. De bestelde maaltijden worden een week na inlevering van de bestellijst afgeleverd.

Frequentie en keuzemenu’s
U bepaalt zelf hoeveel maaltijden u per week wil ontvangen, met een minimum van twee maaltijden. Een week geen maaltijden bestellen kan echter ook. De standaardmaaltijd bestaat uit drie gangen: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het is mogelijk het hoofdgerecht zonder voorgerecht en/of nagerecht te bestellen. Uit de aangeboden menu’s kunt u zelf de maaltijd samenstellen.
Er wordt gewerkt met een z.g. menucyclus: twee keer per jaar worden de menu’s aangepast aan het seizoen.

Samenwerking Radius
Pluspunt werkt bij Tafeltje Dek Je nauw samen met Stichting Radius in Leiden. De rekening ontvangt men daarom van Radius.

Intakeprocedure
Na aanmelding legt een vrijwilliger van Pluspunt een intakebezoek bij u af om één en ander met u door te spreken. Zodra u gaat deelnemen, ontvangt u een boekje met informatie en de prijzen over Tafeltje Dek Je en de afspraken die gemaakt zijn. In overleg wordt de startdatum vastgesteld.

Assistentie
De vrijwilligers bieden assistentie aan deelnemers die problemen ondervinden bij het invullen van de bestellijst, het omgaan met de magnetron en het signaleren van de houdbaarheid van de maaltijden in de koelkast.
 
Beschikbare folder: Tafeltje Dek Je