Vacatures vrijwilligers


Vacatures vrijwilligers

Voor informatie over alle vrijwilligers vacatures kan, naast de eventuele contactpersoon in de advertentie, contact worden opgenomen met Pluspunt.
Bent u enthousiast om als vrijwilliger bij Pluspunt aan de slag te gaan, maar ziet u niet een vrijwilliger vacature die u op dit moment aanspreekt, vul dan het belangstellingsformulier in. U wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Zie ook: personeel vacatures

Klik op de titel om de volledige vacature te lezen.

Wij zijn op zoek naar:

Het project fietsmaatjes voorziet in vrijwilligers die op een duo fiets fietsen met mensen die dit zelfstandig niet meer kunnen. Met een gast fietsen is leuk voor de vrijwilliger en de gast. Je bent buiten, in beweging en je doet de gast een groot plezier.

Pluspunt organiseert de tweede donderdag van de maand een lezing of presentatie over allerhande onderwerpen van 14.30 uur tot 16.00 uur. Hiervoor zoekt Pluspunt een coördinator.

Pluspunt zoekt chauffeurs, mannen/vrouwen die 2x per week bij tour beurt de maaltijden willen bezorgen bij bewoners in Leiderdorp.

Vind je het leuk om samen met een professional de cliënten bij  het dagprogramma een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden?

Dit proberen wij te bereiken door een “huiskamer” te creëren waarin uiteenlopende activiteiten worden aangeboden die m.b.v. een maandprogramma worden ingepland en uitgevoerd.
De vrijwilliger is hierbij verantwoordelijk voor de volgende taken:

Pluspunt organiseert 1 x per maand, behalve in juli en augustus, bezoeken aan een concert of theatervoorstelling voor mensen die dat zelf niet kunnen of willen realiseren.

Pluspunt organiseert van mei t/m september 2x per maand scootmobiel tochten. Ter aanvulling van ons team zoeken wij voor deze activiteit een enthousiaste vrijwilliger.

Het project SAAAMEN is een samenwerkingsverband tussen Pluspunt, Gading en Activite, gericht op het aanbieden van dagbesteding op maat. In dit kader wordt met een groep van zes cliënten elke vrijdag ochtend van 9.30-12.00 uur een losse les toneel uit een boek doorgenomen en in beeld gebracht. Het is een enthousiaste groep.

SAAAMEN biedt integrale dagbesteding aan inwoners van Leiderdorp en is een samenwerkingsproject van Activite, Pluspunt en de Gemiva-SVG groep. De deelnemers kiezen zelf wat zij willen doen. Sport, bewegen, samen koken, kunst of een ontspanningsprogramma.

Als Welzijnsbezoeker bezoekt u zelfstandig wonende 75-plussers in Leiderdorp eenmalig. Tijdens dit bezoek wordt in 1 á 1 ½ uur het welzijn van de oudere geïnventariseerd en informatie gegeven over diensten en voorzieningen. Thema's die aan de orde komen zijn wonen, financiën, gezondheid, mobiliteit, hulp- en dienstverleningen, tijdsbesteding en contacten.

De meeste mensen gaan graag naar buiten. Voor sommige mensen is dit niet mogelijk omdat ze rolstoelgebonden zijn en er niemand is die met ze kan gaan wandelen. Pluspunt zoekt mensen die het leuk vinden om regelmatig met iemand in een rolstoel te gaan wandelen. Dit vraagt een goede conditie.

Pagina's