Welzijnsbezoek

Welzijnsbezoek

Het welzijnsbezoek is bedoeld voor alle zelfstandig wonende ouderen van 75 jaar en ouder.

Werkwijze
In het jaar dat u 75, 80, 85, enz.  wordt ontvangt u een schriftelijke uitnodiging voor deelname aan het welzijnsbezoek.

  • Als u een  bezoek op prijs stelt, neemt een speciaal opgeleide vrijwilliger van Stichting Pluspunt contact op voor het maken van een afspraak voor een bezoek.
  • Aan de hand van een vragenlijst zal de vrijwilliger een gesprek met u voeren over uw ervaringen met het ouder worden. Aan de orde komen onder andere onderwerpen als uw woonsituatie, gezondheid, financiën en sociale contacten. Daarnaast kan de vrijwilliger informatie geven over bestaande regelingen en voorzieningen.
  • Indien tijdens of na het huisbezoek blijkt dat er behoefte is aan meer gespecialiseerd advies wordt u doorverwezen naar één van de welzijnsadviseurs van Pluspunt.

De gegevens van de vragenlijst worden anoniem, dus zonder naam en adres, opgenomen in een rapportage. Dit verslag kan door zowel Pluspunt als de gemeente gebruikt worden als leidraad voor beleidsontwikkeling.

Vragen en contact
Met vragen over het welzijnsbezoek of als men met voorrang bezocht wil worden, kan men contact opnemen met Pluspunt.

Meer informatie
Folder: Welzijnsbezoek
Verslag: Eindverslag Welzijnsbezoek 2009-2014

Het welzijnsbezoek is een gezamenlijk initiatief van de Stichtingen Welzijn Ouderen in Leiderdorp, Kaag en Braassem, Leiden, Oegstgeest, Rijnwoude en Voorschoten.